Spelregels

Het Wingstyle-veld bestaat uit 8 vakken. De vakken hebben allemaal een trapezium als basisvorm.
Elk team bestaat uit 4 spelers. In elk vak staat een speler.
 1. De bal mag met de voet direct naar het doel van de tegenstander gespeeld worden maar ook van vak naar vak verplaatst worden. De bal mag zo vaak als je wilt van het ene vak naar het andere vak gespeeld worden.
 2. Alle spelers moeten in hun eigen vak tussen the lijnen blijven.
 3. Je mag tot kniehoogte met je been in het vijandige vak zweven, maar mag de grond niet raken. Je mag geen fysiek contact maken met ander spelers.
 4. De bal moet binnen 7 seconden uit het vak gespeeld worden.
 5. De bal mag niet met de handen aangeraakt worden.
 6. De keeper mag de bal met zijn handen stoppen in zijn doelvak, maar mag de bal alleen maar met zijn voeten uit het vak verplaatsen.
 7. Na een overtreding van de regels volgt een vakbal.
 8. De vakbal word genomen door de voorste centumspeler (vak 2) vanuitĀ  het kruis in het vak. Alle andere spelers nemen ook plaats op het kruis in hun eigen vak.
 9. Als de bal buiten het speelveld wordt gespeeld, gaat de bal naar het dichtstbijzijnde vijandige vak naast het vak van de speler die als laatste de bal geraakt heeft. De bal mag nooit direct op het vijandige doel gespeeld worden maar moet indirect, dus via een ander vak, uitgenomen worden. Na een doelpunt mag er binnen een team van vak gewisseld worden (vakverschuiving).
 10. Het spel duurt 2 keer 5 minuten.
 11. Na 5 minuten wordt er van helft gewisseld.
 12. Het team dat de meeste doelpunten maakt wint de wedstrijd.
 13. Als de stand na 2 helften nog gelijk is dan volgt er een verlenging van maximaal 5 minuten met een sudden death, oftewel de ploeg die als eerste scoort heeft gewonnen.
 14. Wordt er na deze verlenging nog niet gescoord, dan volgt er een penalty shootout. Vanuit het vakballenvak (vak 2) trapt elk team om en om 5 keer een penalty. Het team dat na afloop het vaakst gescoord heeft, is de winnaar.

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.